smk_nyhetsbrev_logo

Nyhetsbrev 9, juni 2022

shutterstock_1109403383-webb
Sommaren är verkligen här nu - underbart för alla som längtat efter värme, sol och bad. I Trasthagen på Lidingö kan man njuta av just det i kombination med samtal om Martinus livsanalyser och en fin samvaro med andra som är intresserade av den andliga vetenskapen.

Välkommen till kurs- och samvarodagar 18-20/7

Alla som är intresserade av Martinus världsbild kan delta. Vi fördjupar oss i och samtalar om följande ämnen:
  • Måndag: Jordiska ”födslovärkar” och artikeln Vägen till freden (Föredrag av Olav Johansson med frågestund på förmiddagen. Arikelläsning och samtal på eftermiddagen.)
  • Tisdag: Tröskelns väktare – ”En ulv i fårakläder” (Genomgångar av Jan Kardell och Henning Edsforth varvat med samtal i smågrupper och övningar för de som vill.)
  • Onsdag: Behovet av en andlig vetenskap (Genomgångar av Jonathan Krite och Håkan Lundberg varvat med samtal i smågrupper.)
Man kan delta i alla tre dagarna eller i enstaka dagar. Priset är 150 kr per dag för enkel mat och programmet. Övernattning är möjlig. För mer information, se https://martinus.se/program-lidingo/. Vid frågor eller anmälan, kontakta lidingo@martinus.se eller 070 255 23 65.

Välkommen att hjälpa till praktiskt om du vill

Gillar du att fixa i en trädgård, laga mat, snickra, måla, hålla på med inredning eller något annat som kan passa i Trasthagen, hör gärna av dig på lidingo@martinus.se eller 070 255 23 65.

Välkommen på trivselträff lördag 27/8 kl 13-16

Det har blivit en fin tradition att träffas i Trasthagen i slutet av sommaren för att trivas ihop :). Det blir knytkalas, korta anföranden och samvaro med andra Martinus-intresserade. För anmälan eller frågor, kontakta lidingo@martinus.se eller 070 255 23 65.

Citat av Martinus att ha med sig i sommaren

"Freden måste skapas inifrån i den enskilda människans tankevärld och sås som handling, då kommer den också att skördas som fred och harmoni en gång i framtiden. Man måste vänja sig vid att se på människorna som man ser på växterna, en är en ros, en annan är en tistel, och ingen av dem kan vara annorlunda än de är. Var och en står på toppen av sin utveckling och sin erfarenhetsskapelse och kommer att bli helt annorlunda i framtiden. Man måste vänja sig vid att vara i kontakt med ögonblicket, med nuet, därför att varje som helst erfarenhet är den mest fullkomliga för ögonblicket i förhållande till det förflutna och med hänsyn till framtiden. Man kan avskaffa kriget endast genom att avskaffa det i sin viljeföring och tankevärld och skapa freden där. Därför kan det inte nog understrykas att det är kärlek, humanitet, intellektualitet, logik och harmoni som ska till från och med nu och hädanefter. Med hjälp av mina analyser och symboler vill jag visa att det är logiskt att vara kärleksfull. För att nå fram till den gudomliga världen, måste du lära dig att följa kärlekens och logikens lagar i allt vad du företar dig, då kan du inte annat än få frid i ditt inre, då blir din inre värld lysande."
Från artikeln Tankens makt, https://varldsbild.se/tankens-makt

smk_nyhetsbrev_logo
Email Marketing Powered by MailPoet