smk_nyhetsbrev_logo

Nyhetsbrev 10, september 2022

shutterstock_1109403383-webb

Programmet för hösten

https://martinus.se/program/ finns höstens program för Hälsans Hus och Trasthagen, Lidingö. Först ut är Olav Johansson lördag 10/9 med föredraget Livets största överraskning. Varmt välkomna!

Ny rapport från styrelsen

Om du är intresserad av vad styrelsen för Stiftelsen Martinus Kosmologi behandlat under höst och vår 21/22 och vad den kommer att fortsätta att fördjupa sig i under året, se den senaste styrelserapporten på https://martinus.se/styrelsen-informerar/. Där ingår även en rapport från Världsbild förlag, som stiftelsen äger.

Trivselträff med samtal om framtidsfrågor

I slutet av augusti träffades drygt 40 personer i Trasthagen (Lidingö) för att umgås och för att samtala om några framtidsfrågor för stiftelsen. Det blev en lyckad träff med många intressanta tankar och utbyten. Frågorna som diskuterades i grupper var:
* Lokal(er) i stan på sikt
* Trasthagen-projektet
* Informationsarbete
I korthet kan sägas att vi fick ta emot många goda förslag och synpunkter och styrelsen har redan börjat bearbeta dem. Det finns många som är glada för återupplivandet av aktiviteter i Trasthagen och flera som inte är glada för ett eventuellt byte av lokal i stan. Vi mottog flera idéer och en del personer är villiga att vara med att förverkliga dem. Kom ihåg att du alltid kan skicka in ett förslag till styrelsen via hemsidan: https://martinus.se/forslag-och-ideer/

Cafésamtal och studiecirklar i höst

På onsdagar udda veckor kl 17–19 blir det cafésamtal utifrån Martinus världsbild på Organico (https://www.organicosthlm.se/). Målgruppen är nya intresserade, men alla som vill mötas och samtala om livet är välkomna. Första gången blir 14/9. Kom och dela dina frågor och tankar! Det finns även studiecirklar att delta i på Hälsans Hus, se https://martinus.se/i-halsans-hus/.

Affischer att skriva ut och sätta upp

https://martinus.se/affischer/ finns snart affischer som kan skrivas ut och sättas upp på anslagstavlor där man får sätta upp affischer. Genom att synas på det sättet kan vi underlätta för "bin" att hitta den kosmiska "honungen" (se citat nedan). I lokalen på Hälsans Hus kommer det att finnas affischer att hämta för alla som vill hjälpa till att sätta upp dem.

Citat av Martinus om att påverka andra

»När det gäller att påverka andra väsen med sin kunskap, bör man visa stor hänsyn, omtanke och försiktighet, liksom det måste finnas en absolut frivillig mottaglighet hos de väsen man vill påverka, hur ädel och med sanningen överensstämmande ens uppfattning eller kunskap än är.«
(Martinus i Livets Bog, del 1, st. 161)

»Det gäller därför att särskilt utveckla sin urskiljningsförmåga, så att man inte kommer att inverka på fel personer. De har ju sin livsuppfattning, sin väg till ljuset. Och det skulle bara vara ett övergrepp, om man blandade sig i denna. De mottagliga kommer säkert efter hand. ”Det är inte honungen som kommer till bina utan bina som kommer till honungen.”«
(Martinus i ”Kring mina kosmiska analyser” kap. 21 ur boken ”Vägen till invigning”.)
smk_nyhetsbrev_logo
Email Marketing Powered by MailPoet