smk_nyhetsbrev_logo

Nyhetsbrev 8, april 2022

shutterstock_1109403383-webb
Det är oroliga tider i världen och även för många här i Sverige kan det kännas svårt i livet på olika sätt. Då kan det vara en hjälp att läsa Martinus analyser om hur vårt lidande på sikt hjälper oss att få en mer utvecklad human förmåga - se citatet längst ner i nyhetsbrevet.

Vår- och sommar-programmet på Lidingö

  • Under fyra söndagar blir det inspirationsdagar för att umgås och studera artiklar av Martinus i Trasthagen: 1/5, 15/5, 29/5 och 12/6.
  • Den 18-19 juni blir det en helgkurs för de som redan är väl insatta i analyserna med Per-Anders Hedlund och Lena-Maria Liljefors på temat "Redskap för att skapa en större frihet och lycka redan nu".
  • Den 18-20 juli blir det kurs- och samvarodagar kring olika aktuella ämnen.
  • Se mer information på https:/martinus.se/program-lidingo/

Kosmologipodden + Kosmos = Sant

Nu introducerar kosmologipodden en ny serie om tidskriften Kosmos. Den kommer ut fyra gånger per år, och vi sänder ett avsnitt strax efter att den anlänt. Redaktör för podden är Ulla-Mir Renöfält, med inbjudna gäster. I centrum står det aktuella Kosmos-temat, med personliga reflektioner och andra tankar som innehållet väckt. Första avsnittet finns att lyssna på nu: https://kosmologipodden.se/?p=4499

Nya filmer om Martinus världsbild

Stiftelsen har inlett ett projekt för att skapa korta filmer om olika delar av Martinus världsbild. Detta för att göra det lättare för nya intresserade att komma igång med de kosmiska analyserna. De två första filmerna i detta projekt finns på https://martinus.se/kosmiska-filmer/.

En ny bok - "Genom döden" - med texter av Martinus

"Genom döden" belyser övergången till den andliga världen och dess centrala betydelse för vår utveckling. Boken är den första i en temaserie som Martinus Institut ger ut. Den finns att beställa på https://varldsbild.se/genom-doden.
"Här på det fysiska planet formas ju väsendena, och därför är det inte likgiltigt hur de handlar. Vi blir mer och mer vana vid att göra det goda, för ju mer ont vi gör, desto olyckligare öde får vi. - Och ju mer olyckligt öde och lidande vi får, desto väldigare utvecklar sig den humana förmågan, och med den humana förmågan växer ljuset i oss.
Vi kan inte nännas att göra det mörka, vi kan inte nännas att göra det och det, vi blir mer och mer förlåtande inför vår omgivning, vi kan inte bli förnärmade, och vi börjar förstå att de andra inte kan vara annorlunda än de är. Tänk vilken ro, vilken frid det ger i medvetandet att man inte genast behöver reagera, och att man blir avvand från att reagera inför allt detta."
Från nya temaboken Genom döden, st. 2.21.
smk_nyhetsbrev_logo