smk_nyhetsbrev_logo

Nyhetsbrev 15, september 2023

shutterstock_1109403383-webb

Programmet på Hälsans Hus

Som vanligt blir det föredrag kring Martinus världsbild i vår lokal i Hälsans Hus på Söder. Först ut är Olav Johansson som på lördag 2/9 talar om Martinus syn på framtidens ekonomi och samhälle.

Nytt för i höst är två seminarier med följande teman:
  • Sö 24/9 - Världssituationen och behovet av en andlig vetenskap
  • Sö 22/10 - Om att bygga ett nära förhållande till Gud och Försynen
Det blir korta föredrag, frågor, samtal och fika.

Se mer på www.martinus.se/program.

Studiecirklarna fortsätter även de i höst. På onsdagar jämna veckor finns en grupp för nya intresserade av Martinus världsbild som kommer att läsa Livets Bog del 1 med start 6/9.
Läs mer på www.martinus.se/i-halsans-hus/.

Programmet på Lidingö

I höst kan du delta i följande träffar i Trasthagen på Lidingö:
  • Lö 16/9 till 17/9 - Gemensammheten mellan oss, ett vandringsseminarium
  • Sö 8/10 - Inspirationsdag kring artikel De kosmiska krafterna bakom världsåterlösningen av Martinus
  • Sö 19/11 - Inspirationsdag kring artikel Frihet – frigjordhet och fred av Martinus
För mer information se www.martinus.se/program.

Tips från Kosmologipodden

Nytt poddavsnitt om Kosmos nr 3/2023 kommer i slutet av september, med temat Reinkarnation. Medverkar gör Anne Pullar, Micael Söderberg och Ulla-Mir Renöfält.
Lyssna på https://kosmologipodden.se/.

Treårskurs i Livets Bog

I september startar en studiegrupp där man under tre år läser Livets Bog 1-7. Den hålls dels online varannan söndag och dels fysiskt med två träffar per termin på Hälsans Hus. Kursen leds av Anne Külper och Rune Östensson och är för närvarande fulltecknad.

Bokrecension:

Dialog om vår samtida och vår framtida världsbild

För dig som är intresserad av Martinus andliga världsbild och funderar över hur den förhåller
sig till den gängse naturvetenskapliga världsbilden och världsbilden bakom religionerna ger denna bok en utmärkt och underhållande översikt och redogörelse. Den är skriven av Gunnar Lundberg och består av en dialog mellan en teoretisk fysiker, en teolog och en filosof som också har ett djupt intresse för Martinus analyser och världsbild. Dessa tre personer träffas på en gård utanför Florens i Toscana under en vecka och utbyter världsbilder, resonerar, ifrågasätter och försöker förstå varandras ståndpunkter. Tonvikten ligger på en beskrivning av Martinus världsbild. Som läsare utan särskilt djup naturvetenskaplig eller teologisk bakgrund får man en intressant inblick i hur de respektive världsbilderna skiljer sig åt och vilka problem som ännu är olösta inom naturvetenskap och religion. Läsaren får också se hur elegant Martinus mycket omfattande, kosmiska världsbild löser de grundläggande problemen om medvetandet, ondskan i världen, Guds existens, vad materia är och att universums grundton är kärlek. Boken innehåller även ett antal artiklar skrivna för tidskriften Kosmos och omfattar som helhet 282 sidor.
God inspiration önskar Anne Pullar som läst boken.
För mer information, se www.novamondo.se/bok.

Martinus-citat

»Saken är den, att en människa i det långa loppet inte kan vara sig själv nog och därför vid en eller annan tidpunkt i sitt liv inte kan låta bli att söka efter en eller annan fast hållpunkt utanför sig själv - en högre makt som ordnar allt - därför att det i varje levande väsen, [...] finns en inställning riktad mot Försynen. [...] Ni ska helst nå fram till att utveckla ett medvetet, intimt förhållande till Gudomen, som ligger långt över även det mest intima och harmoniska materiella förhållandet till er allra bästa vän, era föräldrar, er äkta hälft, förlovade eller vem ni än håller mest av.«
(Martinus i artikeln Det sanna gudsförhållandet 2 - lönnkammaren)
smk_nyhetsbrev_logo
Email Marketing Powered by MailPoet