smk_nyhetsbrev_logo

Nyhetsbrev 16, november 2023

shutterstock_1109403383-webb

Julhälsning

Den mörka delen av årskretsloppet har infunnit sig. Månen och en och annan stjärna lyser på den mörka natthimlen och påminner oss om de större kretsloppen och den stora, vida rymden som enligt Martinus är fylld av energi av andligt slag.

Martinus menar också att tända ljus i mörkret inte är något vi gör bara för att pigga upp oss. Han säger att det är en andlig princip. Ljuset måste födas i mörkret, var skulle det annars födas? I de högre andliga sfärerna är det redan ljus. Vi håller alla på att skapa mer ljus inom oss och det kommer vi att fortsätta med länge, länge….

Julfest

Lördagen 16 december kl 14-16.30 anordnar vi en julfest i stora salen på 2:a våningen i Hälsans Hus! Vi bjuder på musik, diktuppläsning, reflektioner kring vad Martinus berättat för oss om julens kosmiska budskap och veganskt fika med lussebullar, pepparkakor, clementiner och annat gott samt te och kaffe. Varmt välkommen!

Hyreshöjning och flytt

Vi har nyligen fått besked från ledningen i Hälsans Hus att hyran från och med oktober 2024 kan komma att bli 3 gånger så hög som nu. Vi kan inte se att det är försvarbart att använda så mycket pengar varje månad på en lokal som används så pass lite som den gör. Styrelsen har därför beslutat att säga upp lokalen på Hälsans Hus och har börjat leta efter en lokal att ersätta denna med. Vår verksamhet kommer dock att fortsätta som vanligt på Hälsans Hus under hela våren 2024.God Jul till er alla önskar
Stiftelsen Martinus Kosmologi

Martinus-citat

»Julens princip är en kosmisk princip.
Vad är meningen med denna kosmiska impuls? Den gör att människorna inte kan gå förlorade i den dräpande principen, att de endast kan sjunka ned till ett andligt latent tillstånd; de kan inte helt ”dö”. Det förhindrar denna impuls. (…) Livet är evigt och kan inte dö, och livet är detsamma som levande väsen. (…) Man ska ställa in sig på Gudomen. Det gäller att komma till insikt om att den största principen, den största realiteten är att i livet självt börja studera och handla efter kärlekslagen, att älska sin nästa såsom sig själv och därmed Gudomen. Och det är för att hjälpa er att uppnå detta som Gudomen låter det vara jul mitt i mörkret.
«
(Ur artikeln Julens toner av Martinus, Kosmos 2018/10.)
smk_nyhetsbrev_logo
Email Marketing Powered by MailPoet