smk_nyhetsbrev_logo

Nyhetsbrev 13, april 2023

shutterstock_1109403383-webb

Programmet för Trasthagen i vår och sommar

Inspirationsdagar, kurs i personlig utveckling och andra kursdagar i sommar. Information finns på https://martinus.se/program-lidingo/ och även som ett info-blad. Programmet är gratis. Mat till självkostnadspris. Möjlighet till övernattning finns. Första inspirationsdagen är redan nu på söndag. Varmt välkommen!

Fyra föredrag till på Hälsans Hus i vår

På lördag håller Dennis Person ett föredrag med titeln "Memento mori - Döden i konsten, kulturen och hos Martinus". Mer om det och övriga föredrag i vår hittar du på https://martinus.se/program/.

Tips från Kosmologipodden

Lyssna gärna till Kosmologipodden på https://kosmologipodden.se/. Nytt avsnitt med temat: Drömmen om paradiset - där vi pratar om innehållet i Kosmos nr 1/2023.

Ny film om vad som händer efter "döden"

Vad händer efter döden? är titeln på en ny film av Ruijie Li i samarbete med Stiftelsen Martinus Kosmologi. Se och dela den gärna.

Artiklar av Martinus på svenska

Nu finns tio intressanta artiklar av Martinus på sidan https://varldsbild.se/artiklar-av-martinus. God läsning!

Fixardagar i Trasthagen

Om du tycker om att jobba praktiskt så finns det en hel del att välja på i Trasthagen! Under 19-21 maj samlas alla som vill och kan för att hjälpas åt med praktiska ting. Det blir även möjlighet till samvaro och gemensam matlagning. Anmälan till lidingo@martinus.se. Kontakta 070 255 23 65 om du har frågor. Tillsammans kan vi jobba för visionen med Trasthagen-projektet: "Att skapa en aktiv och öppen mötesplats där man kan studera och praktisera analyserna i Martinus Kosmologi i en kärleksfull och naturnära miljö."


Martinus beskriver vår resa genom spiralkretsloppet bland annat så här:

»Ja, i vårt inre är Gudomen den sanna solen. Genom vår "evighetskropp" och vårt "övermedvetande" sprider den sin glans in i vårt undermedvetandes mörker, och dag och natt uppstår i vårt inre. Den växelverkan mellan ljus och mörker som vi kallar "livet" kommer på så vis att flamma, stråla och lysa genom oss och ut från oss, ut till vår omgivning och in i andra väsens tillvaro. Vårt väsen blir ett med naturkrafterna. Ena gången är vi den iskalla vinden kring bergstopparna, andra gången den rasande snöstormen på tundran. Vi är den vita döden vid polerna. Mot oss måste allt liv skydda sig i päls och handskar, i skinn och ylle, genom eldar och kakelugnar.
En annan gång är vi den gryende våren. Från vårt inre brusar en stormande energi av livslust. Det är vårvinden. Den får isen att smälta, lavinen att gå och floderna att svämma över sina bräddar. För den frambrusande våren i vårt inre måste allt vika, men i dess spår spirar livet, här blommar de vita snödropparna och de späda vitsipporna.
Stundom är vi den lysande sommarsolen och de befruktande regnen. Där vi drar fram, myllrar livets oräkneliga härskaror. Blomstertäckets strålande färgprakt är vår mantel. I vår atmosfär framträder rosor, guldregn och syren. På vår väg över himlakroppar och världar lyfter vi livet mot den evige Fadern. För vårt himmelska ljus måste mörkret vika.
Vid ett annat tillfälle är vi den grå hösten. Vårt ansikte är de vissnande skogarna, de bruna löven och de gula stubbåkrarna. Endast föga näring finns nu kvar på de avbetade ängsmarkerna. Men över vårt döende liv, vår försvinnande härlighet, tindrar och lyser höstnattens klara stjärnor löftesrikt.
«
(Martinus i Livets Bog del 2, från st. 472)
smk_nyhetsbrev_logo
Email Marketing Powered by MailPoet