The Life-Changing Cosmology

The Life-Changing Cosmology (Den omvälvande kosmologin – Den mest omfångsrika och positiva världsbilden som finns…) är en poetisk och tankeväckande resa genom Martinus hoppfulla beskrivningar av livet och universum. 

Filmen är ca 41 minuter och innehåller 9 olika delar:

  • DEL 1. DEN ICKE-FYSISKA DIMENSIONEN

  • DEL 2. MEDVETANDETS MYSTERIUM

  • DEL 3. REINKARNATION

  • DEL 4. FRÅN ROVDJUR TILL MÄNNISKA

  • DEL 5. KOSMISKT MEDVETANDE

  • DEL 6. MENINGEN MED LIDANDET

  • DEL 7. VI SKAPAR ALLA VÅRT ÖDE

  • DEL 8. SPIRALKRETSLOPPET

  • DEL 9. KÄRLEKENS VETENSKAP
 

Bakgrunden till filmen

Filmens skapare Gunnar Fernlund berättar:

»Ända sedan jag var liten har jag funderat över existentiella frågor: ”Vad är meningen med mitt liv?”, ”Var slutar universum?”, ”Finns det en högre intelligens?”, ”Finns det ett liv efter döden?”, etc. Särskilt förbryllad var jag av frågan ”Vad är meningen med allt lidande i världen?”. Varför hade jag blivit så privilegierad medan andras liv var djupt tragiska?

När jag tittade på mitt eget liv kunde jag se att det trots allt verkade finnas en mening med många av mina jobbiga upplevelser. När jag väl fått perspektiv på dem så kunde jag se att de fått mig att mogna som människa. Erfarenheterna hade i alla fall gjort mig till en lite bättre och mer empatisk människa. Men hur ska man förklara meningen med riktigt tragiska och uppenbarligen meningslösa händelser som krig, sjukdomar, fattigdom, miljöförstöring, olyckor och dödsfall?

När jag var i 20 års-åldern blev jag överraskad av att faktiskt hitta ett logiskt svar på denna fråga … och egentligen livets alla mysterier. Martinus hade i sitt omfattande verk beskrivit en komplett och sammanhängande förklaringsmodell som logiskt förklarade mysterium efter mysterium. Plötsligt föll allting på plats. Det var som att hitta en skatt. Något stort och positivt hade avslöjats för mig.

Trots att denna omvälvande kosmologi har funnits tillgänglig i decennier är det fortfarande relativt få människor som känner till den. Med en bakgrund inom pedagogik och film kände jag mig kallad att göra en film om grundidéerna i Martinus fantastiska världsbild. Jag ville sprida kännedom om Martinus, sprida hoppet som finns i hans världsbild, och visa att svaren finns därute för de som verkligen vill veta och är redo att ta emot kunskapen.«

Gunnar Fernlund (https://www.facebook.com/gunnar.fernlund)