Studiecirklar m.m.

Vi har fått en ny hemvist! Studiecirklar och föredrag kommer numera att äga rum i NBV:s lokaler i IOGT-NTO-gården på Klara Södra Kyrkogata 20. Det ligger ett stenkast från T-centralen (utgång Vasagatan/Klara kyrka) och är lätt att hitta.

  • För de studiecirklar som äger rum dagtid är ytterdörren öppen. Cirkeln äger rum på våning 2 till vänster när man kommer upp för trappan. Hiss finns.
  • Vid de studiecirklar som äger rum kvällstid kommer ytterdörren att ”vaktas” av cirkelledaren eller en av deltagarna från 15 min före cirkelns start. Om du kommer sent behöver du ringa cirkelledaren som då kan skicka ner någon att öppna åt dig. Kom gärna i god tid!
  • Vid föredrag eller seminarium kommer ytterdörren också att ”vaktas” och vara öppen från 15 min före föredraget fram till start. Därefter går det inte att komma in. Föredrag och seminarier äger rum på våning 3 till vänster när man kommer upp för trappan eller ut ur hissen.
  • NBV står för Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet och är ett studieförbund. Kontakta gärna Niklas Göransson om du vill veta mer om NBV.  
 
 
För föredragsprogrammet, se programöverblicken.
 
 

Studiecirklar

Måndagar 18-20: Livets Bog, del 2 – på Zoom

Zoom-grupp om Martinus världsbild. Vi läser kontinuerligt, så nya intresserade kan hoppa in när som helst. Är du intresserad, kontakta Lars Östnäs: 070-326 91 37. Första träffen 19/8.

Måndagar varannan vecka 18.30-20.00: ”Introcirkel” – på NBV

För nya intresserade av Martinus världsbild. Vi samtalar om livet utifrån någon av Martinus böcker. Är du intresserad, kontakta Håkan Lundberg: 070 255 23 65. 

Måndagar varannan vecka 18.00-20.00: Personlig utveckling – på NBV (ges också på Zoom, se Torsdag nedan)

En studiecirkel i personlig utveckling utifrån Martinus kosmologi med inspiration från Pathwork. Första träffen den 26 augusti. Därefter var 14:e dag. Är du intresserad, kontakta Ulf Sandström: 073-642 22 12 eller ulf.sandstroem@gmail.com.

Tisdagar kl 10-12: Livets Bog, del 4 – på NBV

Vi träffas i NBV:s lokal – utom första tisdagen i månaden då vi ses via Zoom. 

Cirkelledare: Solveig Nord: 076-2259860

Torsdag varannan vecka 18.00-20.00: Personlig utveckling – på Zoom (ges också på NBV, se Måndag ovan)

En studiecirkel i personlig utveckling utifrån Martinus kosmologi med inspiration från Pathwork. Första träffen den 29 augusti. Därefter var 14:e dag. Är du intresserad, kontakta Ulf Sandström: 073-642 22 12 eller ulf.sandstroem@gmail.com.

Torsdagar kl 18-20: Livets Bog, del 5 – på Zoom

Normalt varje vecka. Kontaktperson: Rune Henriksson, 070-310 60 14. Kom gärna och pröva på. Cirkeln är lämplig för er som är intresserad av att diskutera Martinus texter med andra intresserade. Nu med den digitala tekniken, så kan man vara med från hela landet, om man anmäler sig till mig enligt ovan. Då får man få en länk sänd till sig inför varje möte, som används för att kunna komma med och deltaga i vår studiegrupp digitalt.

Föredrag och seminarier

Under hösten och våren arrangeras föredrag och seminarium. Se programmet för datum och tider. Många av dem spelas in och finns tillgängliga på inspelade-föredrag-sidan.

Caféträffar

Ibland arrangeras caféträffar som i första hand vänder sig till nya intresserade av Martinus världsbild. Se programmet för datum och tider. 

Introduktions-träffar

Finns intresse anordnar vi gärna lite länge introduktionsträffar som ger en inblick i Martinus analyser av livet och möjlighet till samtal om livet. Se introduktionsträffar för mer information.

Våra programformer

Föredrag: våra föredrag är vanligtvis en timme, men den som vill erbjuds att efter föredraget delta ytterligare en timme för frågor, samtal och fika.
Seminarier: våra seminarier är vanligtvis 3 timmar inkl. fikapaus om inget annat anges. Föreläsningsinslag varvas med samtal och frågestund.
Inspirationsdagar: Se programmet om inspirationsdagar på Lidingö.

Entré och deltagaravgifter från hösten 2024

 – Föredrag: 60 kr
 – Seminarium: 100 kr 
 – Cirkel: 25 kr per gång (oavsett om det är en fysisk träff eller digital)

 – Inspirationsdag i Trasthagen: 50 kr
 – Kursdag i Trasthagen: 150 kr
 – Övernattning i Trasthagen: 100 kr per natt

Terminskort 400 kronor, gäller för deltagande i vår verksamhet i NBV:s lokaler under ett halvår (jan-juni eller juli-december). 

Beloppet sätts in på stiftelsens pg 655595-7 eller swishas till 0708 – 47 82 99.