Citat av Martinus

Martinus år 1950
Martinus år 1950

Martinus verk ”Det tredje testamentet” är ett omfattande verk med mängder av djupsinniga formuleringar som berör livet och tillvaron. Här har vi samlat några citat som vi själva upplever som inspirerande.

Om du själv har några favoritcitat som du tycker skulle vara med på denna sida så kan du höra av dig till oss på mejladress: info@martinus.se

Det fria valet

För varje individ eller för varje sanningssökare gäller det alltså att i sin dagliga livsbana och upplevelse av livet finna de väsen, de manifestationsformer, den lektyr, den sysselsättning eller så mycket eller så litet, som för honom är identiskt med en absolut livgivande eller stimulerande grundval för hans utveckling från okunnighet till vetande, från mörker till ljus, från sorgens och skuggornas mörka riken till kärlekens lysande zoner inför den eviga Gudomen. (Livets Bog, del 1, St. 16.)

Vårt bemötande av andra

Viktigare än teoretisk påverkan blir den inverkan man utövar på andra individer genom sitt sätt att vara i det praktiska livet. Om detta avspeglar tolerans, humanitet och mildhet mot alla levande väsen, då är man en verklig kraft vid främjandet av jordmänsklighetens kurs hän mot världsfreden, mot det gudomliga ljuset, mot det riktiga människoriket; ty liksom sjukdomar kan smitta och därigenom breda ut sig bland individerna, så smittar individens sätt att vara eller hans uppträdande i det praktiska livet också av sig och breder ut sig till alla därför mottagliga individer i omgivningen. (Livets Bog, del 1, St. 162.)