Skip to content

Att försonas med sitt öde, Anne Pullar

lör15jul10:00lör17:00Att försonas med sitt öde, Anne PullarFöredrag och samtal10:00 - 17:00

Information

I denna tid när händelserna i världen rör sig i allt snabbare takt är det också fler och fler av oss som upplever stora utmaningar i våra personliga liv. När allt går enligt plan och vi får det vi önskar i livet har vi inte så stort behov av att förstå hur vi skapar vårt eget öde. Men när vi möter motstånd och utmaningar i form av svåra relationer i familj- och arbetsliv, stress, ensamhet eller sjukdom kan detta väcka frågor om hur ödet fungerar. Finns det någon rättvisa i livet, egentligen?

För att försonas med en svår ödessituation behöver vi förstå hur ödesskapande fungerar. Teoretiskt sett är detta inte svårt. Att använda denna kunskap på sig själv och de man har omkring sig kan vara betydligt svårare.

I artikeln Livets ödesspel, beskriver Martinus bl.a. de olika roller vi har till varandra i
livets skola. Vi kommer att tala om hur vi kan känna igen och förstå vår egen och andras
roller i våra egna liv.

Artikeln Pilatus, Kristus och Barabbas visar oss hur vi genom påskmysteriet får en
modell som kan hjälpa oss att se olika roller eller delpersonligheter i oss själva. Vi har alla en Barabbas, Kristus och en Pilatus inom oss, menar Martinus.

Korta föredrag varvas med samtal i mindre och större grupper under dagen inklusive en längre lunchpaus för promenad och/eller bad i Kottlasjön. Om du har möjlighet läs gärna artiklarna Livets ödesspel, i Kosmiska Lektioner 1 och Pilatus, Kristus och Barabbas, Kosmiska lektioner 2, innan kursdagen. Böckerna finns att beställa på www.varldsbild.se.

Anmälan: Mejla till lidingo@martinus.se eller kontakta 070 255 23 65 (Håkan Lundberg).

För mer information om verksamheten på Lidingö se https://martinus.se/program-lidingo/ och https://martinus.se/pa-lidingo/.

Visa mer

Dag och tid

(Lördag) 10:00 - 17:00

Plats

Trasthagen, Lidingö

Trasthagen 7