Martinusverksamheten i Stockholm

Välkommen till en bloggsida med det övergripande temat Martinus världsbild, Tredje testamentet.

Under 2009 har Stiftelsen Martinus kosmologi i Stockholm, (tidigare Stiftelsen Martinus institut i Sverige) och Martinus Center gått samman med sina olika verksamheter. Föredrag, seminarier, studiecirklar och annat erbjuds under den kommande hösten (se program under fliken aktuellt). Martinus center har sedan länge haft kommunikation via mailinglistan MFF (Martinus fria forum). Vi önskar nu komplettera möjligheten att kommunicera genom denna blogg. Ansvariga är för närvarande Daniel Palmgren och Micael Söderberg. Vi kommer att bjuda in andra att skriva huvudinlägg som vi hoppas att flera ska läsa och kommentera. Några inledande inlägg finns redan vilka har förekommit tidigare på MFF.

Syftet med bloggen är att ha en aktuell, diskussionsvänlig och inbjudande sida som kan knyta människor med ett martinusintresse samman, vare sig man är studerande sedan länge eller endast nyfiken på Martinus och hans världsbild. Bloggen är knuten till Stiftelsen Martinus kosmologi på så vis att vi som ansvarar för den är delaktiga i stiftelsens verksamhet, men den bör också ses som ett relativt fristående projekt att föra fram och diskutera den eviga världsbilden. Bloggen skiljer sig ifrån sedvanliga bloggar på det sättet att flera huvudskribenter kommer att delta med sina alster i form av kortare artiklar, reflektioner, betraktelser eller bilder.

Det framgår förhoppningsvis redan av de huvudinlägg som har publicerats att ämnesvalet kan variera mycket och endast i periferin anknyta till Martinus kosmologi/ Det tredje testamentet.

Varma hälsningar

Micael Söderberg, Daniel Palmgren

Recommended Posts

11 Comments

 1. Lycka till med en väsentlig blogg!

  My

 2. Ett intressant alternativ, verkligen värt att pröva. Ska med stor förväntan följa hur det utvecklar sig.
  Johnny

 3. Hej!
  Jag skriver detta bl a för att kunna markera att jag vill ha vidare kommentarer. Det har jag gjort under artiklar, men där har det ju inte blivit flera inlägg. Det jag undrar nu, är om detta kommer att gälla alla inlägg under rubriken aktuellt. det visar sig 🙂

  En fråga jag inte själv kan finna svaret på, är om man själv kan ta bort eller redigera ett inlägg man själv har gjort?

  En annan fråga är om jag kan lägga in en annan profilbild än den jag tilldelats automatiskt?

  Allt gott!

  • Hejsan IH! Ett nytt inlägg kan du som användare alltid redigera eller ta bort. Man skapar först ett utkast som kan förhandsgranskas innan det publiceras. En kommentar (som denna) bör du också kunna redigera genom att klicka på länken ”redigera det här” uppe till höger om din kommentar, men du kanske inte ser den länken. Jag ska utforska lite mera.

   Om du går in på ”my account” eller ”mitt konto” till vänster i rubrikraden ovanför bloggen så bör du kunna ändra avatar (profilbild) plus en del annat. (Tror att man måste skaffa en avatar på http://www.gravatar.com först) Svar på dina inlägg kommer till din mail automatiskt. SVar på kommentarer måste man välja att få (kryssa i rutan om att informeras) och då gäller det såvitt jag vet just den kommentar man önskar bli informerad om.

 4. Nu när jag ser hur mitt inlägg blev, har jag ytterligare en fråga:

  Jag vill inte ha smileys, utan jag vill ha de tecken som jag skrivit in och inget annat. Gillar inte när datorn ”tänker” och ändrar det som jag skrivit. Går denna automatik att stänga av, och i så fall hur??

  • Hej igen! Det går att ändra så att man inte får smileys, men jag är osäker på om varje användare kan göra det för sig. Som administratör går jag till ”my dashboard” eller ”min kontrollpanel” i rubrikraden ovanför bloggen. Under länken inställningar kan jag sedan ändra inställningar för ”att skriva”. Men då ändras vad jag förstår inställningar för alla som skriver. Testa om du kan göra en personlig inställning i din kontrollpanel. Kanske du också kan göra inställningar för att skriva. Man avbockar rutan där det står att smileys ska skapas automatist.

   Eftersom bloggen är ny så har jag ännu inte full koll på vad olika användarinställningar medger i form av egna inställningar. Men vi får väl utforska efterhand och ändra. Redigera inlägg ska du i alla fall kunna göra.

   • OK, nu har jag checkat. Inlägg kan författaren redigera, men kommentarer kan bara redaktörer redigera. Ett litet bekymmer är att redaktörer kan redigera allas inlägg och alla kommentarer (finns inget mellanting). Vi får väl komma överens om ifall de som skriver huvudinlägg också ska vara redaktörer…bara vi är överens så…och att vi inte av misstag går in o redigerar nån annans inlägg…;-) En liten redaktionsgrupp kanske? Vilka vill va mé?

 5. Hej igen!
  Och tack för dina ansträngningar att bringa reda i min blogg-okunskap och -förvirring. Flera frågetecken återstår för mig.

  Det första och viktigaste, är att min ”bild” GAVATAR? ändrade sig till något som jag inte alls är bekväm med. Den förra bilden var helt okej, men efter att ha tittat på andra wordpress-bloggar, och sett att många skribenter har personliga bilder, fick jag tanken om att jag/vi också kunde ha friheten att välja bild. Och resultatet har blivit en bild jag inte trivs med, och inte kan ändra …

  När det gäller smileys, är det inte bara en kontrollfråga från min sida. Jag har problem med mina ögon och det är inte så lätt för mig att läsa text, särskilt inte om det finns färgglade bilder direkt i texten.

  Har ni andra några synpunkter på detta?

  • Hej IH! Prova att gå in på ”my account” och justera din profil. Det finns en länk som heter ”ändra din gravatar” eller motsvarande på engelska. Jag har själv inte skaffat någon egen ännu utan de som används för deltagare här nu, är automatiskt genererade.
   Vi får väl fundera på om jag ska stänga av smiley-funktionen då…mig gör det inget.
   Vänl hälsn
   Micael

 6. Om man gör som du säger så erbjuds man inte att lägga in något eget, utan det som då sker har man/jag ingen kontroll över … smile (hoppas att detta inte omvandlas till en bild!)

 7. OK! Jag förstår! Men har du skaffat en egen gravatar på http://www.gravatar.com ? Där bör man kunna lägga till en bild från sin egen dator bland annat.


Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *